Sfaturi de intretinere

Toate materialele sunt ușor de agățat sau deteriorat de jucării cu margini ascuțite, catarame, capse pe blugi, bijuterii și animalele de companie. In cazul in care ies fire din tesatura acestea se vor taia cu o foarfeca, in nici un caz nu se vor trage.

Nu va asezati pe bratele canapelei sau pe marginile pernelor. In acest fel poate aparea uzura prematura si deformarea acestora.

Indiferent de materialul din care este confectionata canapeaua, din material textil sau din piele, aceasta trebuie amplasata intr-un loc aerisit, departe de razele soarelui si de alte surse de caldura, precum caloriferul. Caldura poate afecta in timp culoarea materialului si poate deshidrata pielea.

Unele tesaturi, in special cele plusate sau catifelate, pot avea un aspect neuniform. Acest aspect se datoreaza schimbarii directiei de reflexie a luminii atunci cand firele tesaturii sunt aplatizate. Acesta nu este considerat un defect.

Pentru a păstra canapeaua cu un aspect nou pentru un timp indelungat, aveti grija sa o curatati periodic.

Intretinerea pernelor

Din cand in cand inverseaza pozitia pernelor, atat a celor de sezut cat si a celor de spatar pentru a le prelungi viata si a le asigura uzura uniforma.

Pernele umplute cu puf de gasca sau mixuri trebuie scuturate si expuse afara, dand astfel posibilitatea aerului sa intre in ele si ajutandu-le sa isi revina la forma initiala.

Intretinerea huselor

Spala tesaturile doar cand e nevoie. Intervine prompt asupra petelor, fara sa amani, cu o laveta, care sa nu fie abraziva apa si sapun incolor. Daca pata persista folositi o spuma activa (doar produse special concepute pentru canapele din stofa). Pulverizati spuma active pe pata si lasati sa actioneze 2-3 min dupa care frecati usor cu o laveta.

In cazul petelor persistente va recomandam sa apelati la o spalatorie specializata.

Aspirarea

Aspirati sau curatati (folosind o perie moale) praful in mod periodic, nu foarte des, dar constan. Este  igienic si ajuta la intretinerea stofei si a umpluturilor si impiedica infiltrarea mizeriei in fibrele stofei care ar putea mari riscul de abraziune si uzura.